Nederlands Dahomey Dwergrund Stamboek

Stallendag 12 mei

Op 12 mei 2018 is de laatste ledenvergadering en stallendag gehouden. Er is een nieuw bestuurslid gekozen, en een tweetal leden bezocht, waar we de mooiste Dahomey runderen hebben kunnen bewonderen. Hieronder een paar foto's.

 

 12 mei 1

 

12 mei 2

 

12 mei 3 


Koetjesdag 6 mei

 

Op 6 mei 2017 is onze voorjaarskoetjesdag gehouden. Dit keer in de omgeving van Zelhem. Na de voorjaarsvergadering en de lunch in het Witte Paard (waarom niet in de Bonte Koe?) hebben we de koeien in de omgeving aan een inspectie onderworpen. Hieronder een kleine impressie van wat we te zien hebben gekregen.

 

6mei1

 

6mei2

 

6mei3

 

We sloten af met een bezoek aan Distilleerderij de Bronckhorst. Ook hier Dahomey koeien. De eigenaar schrijft op zijn website: Onze zeldzame Dahomey koeien leven lekker antibiotica- en medicijnvrij. Hun gezonde mest strooien we uit over onze eigen bouwlanden, waar de gerst voor onze producten tot rijpheid komt. Daarna volgt het proces van oogsten en vermouten, ook in eigen huis en volledig vrij van chemische middelen.

Dat smaakt naar meer, maar dan moet ik wel een Bob meenemen.

 

Nieuwe Webmaster

Vanaf nu heeft de website een nieuwe webmaster. Ik heb dit werk van Dirk overgenomen. Mijn naam is Cees van Veelen, en ik ben pas dit jaar lid van de vereniging geworden. U kunt mij bereiken onder het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

DSC01760